Results 1 to 5 of 5

Thread: Weco E.3 trouble...

  1. #1
    OptiBoardaholic
    Join Date
    May 2010
    Location
    Seattle
    Occupation
    Dispensing Optician
    Posts
    248

    Confused Weco E.3 trouble...

    Click image for larger version. 

Name:	E3 Board.jpg 
Views:	27 
Size:	132.1 KB 
ID:	13067Click image for larger version. 

Name:	E3 Motor.jpg 
Views:	31 
Size:	53.2 KB 
ID:	13068Click image for larger version. 

Name:	E3 groove wheel.jpg 
Views:	25 
Size:	125.3 KB 
ID:	13069

    Well ... today at the end of grooving a 1.67 we heard the grooving wheel/mill bit spinning like mad despite the rest of the process being finished and blinking at us like it alway does. From the moment the power is flipped on that motor is going full tilt! I can unplug it via the board (first image) or at the motor (second) and it stops but nothing else I've tinkered with in the menu and settings has any effect. I can rotate the assembly in and out of position and all other functions seem to be on point.
    It's a long shot, I know, but do any of you fellow OptiBoarders have any advice or help?

    cs

  2. #2
    OptiWizard
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    ALBUQUERQUE
    Occupation
    Optical Wholesale Lab (other positions)
    Posts
    348
    The roller switch shown in figure 2 (lower right) might be bad or need adjustment. Notice the brown and white wires in figure one harness are present at motor and at switch which indicates this is the circuit to power. To test disconnect brown or white at the switch (depends on position of groove assembly) as there are 2 switches which control on/off based on cam placement.
    Last edited by PRECISIONLAB; 12-17-2016 at 10:03 AM.

  3. #3
    OptiBoardaholic
    Join Date
    May 2010
    Location
    Seattle
    Occupation
    Dispensing Optician
    Posts
    248
    The switch is for the rotation of the assembly into the center of the chamber for use. I saw the same thing and was stoked to think all I might need is a new switch, no such luck :-(
    cs

  4. #4
    OptiBoard Apprentice
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Chicago
    Occupation
    Other Optical Manufacturer or Vendor
    Posts
    41
    Quote Originally Posted by Sphinxsmith View Post
    Click image for larger version. 

Name:	E3 Board.jpg 
Views:	27 
Size:	132.1 KB 
ID:	13067Click image for larger version. 

Name:	E3 Motor.jpg 
Views:	31 
Size:	53.2 KB 
ID:	13068Click image for larger version. 

Name:	E3 groove wheel.jpg 
Views:	25 
Size:	125.3 KB 
ID:	13069

    Well ... today at the end of grooving a 1.67 we heard the grooving wheel/mill bit spinning like mad despite the rest of the process being finished and blinking at us like it alway does. From the moment the power is flipped on that motor is going full tilt! I can unplug it via the board (first image) or at the motor (second) and it stops but nothing else I've tinkered with in the menu and settings has any effect. I can rotate the assembly in and out of position and all other functions seem to be on point.
    It's a long shot, I know, but do any of you fellow OptiBoarders have any advice or help?

    cs
    This is a likely a driver issue with the main board. If you need further assistance I can have someone from our technical department reach out to you or you can call in at 800-729-1959.

    Regards,

    Matt
    Matt C.
    Marketing Specialist
    Luneau Technology USA(AIT-WECO, Briot, Visionix)
    www.luneautechusa.com
    Facebook | LinkedIn

  5. #5
    OptiBoardaholic
    Join Date
    May 2010
    Location
    Seattle
    Occupation
    Dispensing Optician
    Posts
    248
    Thanks Matt!
    Victor has taken care of us, in fact he's managed to get a tech and part needed here by this Thursday! Pleased and impressed.

    cs

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need help Weco CNC-90 Weco CAD Weco FORMTRACER
    By ajedan in forum General Optics and Eyecare Discussion Forum
    Replies: 4
    Last Post: 10-12-2017, 05:19 PM
  2. Weco 950 with Weco Trace II
    By Formeroptiguy in forum Canadian Discussion Forum
    Replies: 1
    Last Post: 12-09-2016, 04:18 PM
  3. WECO 440 and WECO 461 Edgers
    By Phyllis Kelly in forum Optical Marketplace
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2014, 09:03 PM
  4. Weco Formtracer trouble code
    By idispense in forum General Optics and Eyecare Discussion Forum
    Replies: 1
    Last Post: 12-10-2012, 03:51 PM
  5. Weco CAD 2 and Weco Form Tracer
    By Ocular Dexter in forum Optical Marketplace
    Replies: 7
    Last Post: 11-04-2012, 01:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
OptiBoard is proudly sponsored by:
Younger Optics and Vision Equipment